Technical problems or help regarding the mod.

Multiple issues?

Moderator: Developers

no avatar
User

Buingu

Posts

5

Joined

12 Feb 2016, 12:20

Multiple issues?

by Buingu » 18 Feb 2016, 18:31

Hello
Upon launching the game the client will load (starting at -1cpu (some how) ) and jump around before crashing nineteen out of twenty times, On the twentieth (ish) It will load into the game allowing me to play it till i attempt to hyperspace, then its fifty fifty if i just flat out crash or hyperspace stalls out (i know that may be due to 3d sounds at least partly).

I have already done the troubleshooting part of reinstalling the game making sure i have the latest drives multiple times as well as using a totally different copy of freelancer to make sure it was not the base game, The game itself is not installed in the base area as i heard that can cause issues (mainly due to permission lock outs on windows) and is always run as admin even during installation.

I am very confused as sometimes it loads into the game others it doesn't and there are a lot of errors

the mods installed at E:\Freeworlds - Tides of War
the base game at E:\Microsoft Games\Freelancer

Any help resolving the matter would be lovely.


(FlSpew feed out thing http://pastebin.com/4Bnve5aQ )

Totaly unrelated
Cherry popped on these forums
User avatar
User

FriendlyFire

Rank

Developer

Posts

1686

Joined

15 Feb 2010, 16:14

Re: Multiple issues?

by FriendlyFire » 19 Feb 2016, 00:16

Computer specs? OS?
no avatar
User

Buingu

Posts

5

Joined

12 Feb 2016, 12:20

Re: Multiple issues?

by Buingu » 19 Feb 2016, 05:06

AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core Processor (2.4 >.< )
AMD Radeon HD 6700 Series
4 Gig of ram
Windows seven
I know its pretty low ..
User avatar
User

FriendlyFire

Rank

Developer

Posts

1686

Joined

15 Feb 2010, 16:14

Re: Multiple issues?

by FriendlyFire » 19 Feb 2016, 20:25

I can't tell why exactly but your mod install is corrupted from the looks of your spew file. You'll have to uninstall it and restart from scratch.
no avatar
User

Buingu

Posts

5

Joined

12 Feb 2016, 12:20

Re: Multiple issues?

by Buingu » 20 Feb 2016, 14:42

I uninstalled free worlds and freelancer before running CCleaner. promptly restarting my computer after it was finished.

After reinstalling freelancer i restarted my computer before installing free worlds/ Both as administrator. Patched it all up (as in the mod not freelancer) and ...
http://pastebin.com/iQexRTwC
Pretty much exactly the same as before It launches the splash-screen then crashes occasionally loading though to the menu
(and i think the spew is the same)
User avatar
User

Kalis

Rank

Developer

Posts

1031

Joined

01 Aug 2012, 18:11

Location

The Pantry (I upgraded again)

Re: Multiple issues?

by Kalis » 20 Feb 2016, 16:33

Out of curiosity, are you installing Freewords in a separate folder or on top of your Freelancer install?

The original Freelancer installation needs to remain intact for the mod to function is why I am asking. They should be in separate folders.
Lieutenant Commander Kalis; HIMS Annihilator (retired)
Flight Lieutenant Drakis; Reaper Squadron
Moff Griff; Tapani Sector
Image

Image
User avatar
User

Axxif

Rank

Galactic Empire

Posts

144

Joined

30 Dec 2011, 13:28

Location

Poorly-lit corner

Re: Multiple issues?

by Axxif » 20 Feb 2016, 17:46

Perhaps also try redownloading the mod; you might have gotten a bad initial download, and thus a corrupt installer. Just some food for thought! :D
Nicholas Pitt
Skillful Imperial Line Officer and Army Tactician
no avatar
User

Buingu

Posts

5

Joined

12 Feb 2016, 12:20

Re: Multiple issues?

by Buingu » 20 Feb 2016, 21:21

I have been installing them in separate folders
the mods installed at E:\Freeworlds - Tides of War
the base game at E:\Microsoft Games\Freelancer
(orignaly)
The new one
the mods installed at C:\Freeworlds - Tides of War
the base game at E:\Microsoft Games\Freelancer

Also i downloaded the launcher again each time (just to make sure and also the orignal i had was version 108? ... so yeah got the new 116?)
User avatar
User

Kalis

Rank

Developer

Posts

1031

Joined

01 Aug 2012, 18:11

Location

The Pantry (I upgraded again)

Re: Multiple issues?

by Kalis » 21 Feb 2016, 02:54

First looks correct, though I know some games are finnicky about not being installed on the main drive.

The launcher updates itself to its current version once installed, you should get a prompt. And yes the launcher is required (if it isn't up the game automatically shuts down or just crashes) to start the mod. Just saying because a few people have tried ignoring it and launching manually.

It shouldn't be the issue but if it is possible to install the game on your main C: Drive I'd attempt it and see if that fixes it. I'd also temporarily disable any antivirus or security program that may quarantine, block, or delete something important out of a case of mistaken identity.
Lieutenant Commander Kalis; HIMS Annihilator (retired)
Flight Lieutenant Drakis; Reaper Squadron
Moff Griff; Tapani Sector
Image

Image
no avatar
User

Buingu

Posts

5

Joined

12 Feb 2016, 12:20

Re: Multiple issues?

by Buingu » 24 Feb 2016, 08:46

Sorry i took so long to reply i took a break from frustrations >.<
Ive installed it on C drive before redone it now
Still same issues (heck the spew file didn't change :/)
I did disable security programs totaly.. yeah ...
I am sorry..
Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

Powered by phpBB ® | phpBB3 Style by KomiDesign
[ Time : 0.045s | 13 Queries | GZIP : Off ]
cron